Ekinops завърши придобиването на OneAccess

Ekinops, водещ доставчик на оптично мрежово оборудване от ново поколение, има удоволствието да обяви завършването на придобиването на OneAccess.

Тази комбинация създава основен играч в транспортните, Ethernet и корпоративните маршрутизационни решения за телекомуникационни мрежи, генериращи приходи от приблизително 76 милиона евро и EBITDA марж от 6,3% (2016 проформа). Пазарната капитализация на новата група възлиза на приблизително 119 милиона евро (към 29 септември 2017 г.).

Комбинираната технологична визия на двете компании и техните високо технологични продукти ще позволят на Ekinops да обслужва по-добре нуждите на своите клиенти. Ключовите тенденции в индустрията, като Виртуализацията на мрежовите функции и експоненциалното нарастване на интернет трафика, водят до силно търсене от страна на клиентите на решенията, разработени от Ekinops и OneAccess.

Освен това OneAccess има силно присъствие в много големи оператори (в топ 30 в света), докато Ekinops се занимава главно с второстепенни доставчици, много от които са на американския пазар. Силното допълване и ограниченото припокриване между клиентската база на двете компании трябва да поставят Ekinops в силна позиция, за да генерират търговски синергии.

И накрая, в сектор, в който размерът на доставчик на телекомуникации оказва пряко влияние върху способността му да спечели големи договори, това придобиване дава на Ekinops критичен размер, за да увеличи значително проникването на своите продукти в големи доставчици на услуги.

Бихме искали да Ви информираме, че OneAccess SA и нейните дъщерни дружества са променили имената си към 18 юни 2018 г. OneAccess SA сега се  нарича Ekinops France SA.