Ekinops представи Сменяема 400G Flexrate Muxponder карта.

EKINOPS PM 400FRS04 поддържа от  100G до 600G свързаност с шест мултипротоколни QSFP28 порта за клиенти. Единична интегрирана настройка за 100G / 200G / 300G / 400G / 500G / 600G последователен FlexRate линеен порт със интегриран SD FEC. Използва се за предаване от 10Km до 10,000Km. -SF версия, съвместима с двупосочно предаване/приемане по 1 оптично влакно.

В съвременната мрежова среда доставчиците на услуги и други мрежови оператори изискват възможността да доставят различни приложения и услуги. Със силно диференцирана клиентска база, която изисква широк набор от услуги с гарантирана производителност, те се нуждаят от мрежа с голям капацитет, която е в състояние да достави всяка услуга до всяка точка в мрежата. Това означава гъвкавост на транспортния слой, която е еквивалентна на слоя за услуги. EKINOPS PM 400FRS04 осигурява безпрецедентно ниво на конфигуриране и управляемост, което позволява на доставчиците на услуги да настроят оптичната си транспортна мрежа, така че да отговарят на нуждите на тяхното ниво на обслужване. Способни да работят в множество различни режими, той поддържа всякакъв вид транспортно приложение от метро достъп до ултра-дълги разстояния, включително междусистемни центрове за данни и дори подводен транспорт. PM 400FRS04 има няколко регулируеми параметри, включително модулационна схема, корекция на грешки (FEC) и скорост на предаване, както и регулируеми дължини на вълните, които позволяват на доставчиците на услуги да оптимизират обхвата и капацитета на своята транспортна мрежа.

Разполага с опционален механизъм за криптиране, който е интегриран във функционалността на линейния модул с FIPS 140-2 съвместим AES GCM-256 криптиране и обмен на ключове Дифи-Хелман. PM 400FRS04 е способен да работи с единични влакна, поддържайки предаването и приемането на различни канали на един и същ модул върху единична нишка от фибри при пълна скорост на линията, за да достави връзка с голям капацитет дори в мрежи, които обикновено са ограничени от наличността на влакна.

Дори и с разширената си функционалност, PM 400FRS04 се вписва безпроблемно в съществуващите мрежи на EKINOPS и дори може да бъде разгърнат като дължина на вълната на чужденец над линейни системи на трети страни. Той е напълно съвместим със съществуващото шаси EKINOPS 360 и работи със същия софтуер. Готови за SDN, PM 400FRS04 може да се управлява и с всеки контролер, базиран на NETCONF / YANG данни в допълнение към инструментите за управление на Ekinops (виж по-долу

Управление

Модулът EKINOPS PM 400FRS04 може да се управлява чрез SNMP или чрез интерфейси за управление на ниво стандартни елементи на EKINOPS, които включват интерфейс за командния ред (CLI) и графичен потребителски интерфейс EKINOPS (GUI). CLI е достъпен чрез Secure Socket Shell (SSH) и Telnet дистанционно или чрез локален сериен порт на модула. Осигурени са цялостно наблюдение и управление на производителността, включително лазерно изключване и локално и дистанционно затваряне, което е полезно за поддръжка и изолация на неизправности. Цифровата диагностика (DDM) се поддържа за QSFP28 интерфейси.


Цялостното наблюдение и управление на производителността се осигурява от Celestis NMS, усъвършенстваната система за управление на мрежата на EKINOPS или чрез всеки SDN контролер чрез интерфейс NETCONF